Op zaterdag 22 juni vond de zestiende editie van de Junior Wiskunde Olympiade plaats. Voor de Junior Wiskunde Olympiade worden de 100+100 beste deelnemers bij de Kangoeroewedstrijd voor klas 1 en 2 uitgenodigd. Zoals ieder jaar werd de JWO gehost door de Vrije Universiteit Amsterdam.

De dag begon met een interessante lezing van Bob Planqué over Fibonacci-getallen. Daarna hadden de leerlingen 45 minuten om zich over het eerste deel van de wedstrijd te buigen. Na een gezellige lunch stond direct de tweede helft van de wedstrijd op het programma. De JWO bestaat uit acht meerkeuze-opgaven (vergelijkbaar met de A-opgaven van de eerste ronde) en acht open vragen (vergelijkbaar met de B-opgaven), maar is van een hoger niveau dan de eerste ronde. In totaal zijn er 40 punten te behalen: 16 in deel 1 en 24 in deel 2.

Na de wedstrijd was er tijd voor ontspanning met een workshop verzorgd door Vierkant voor Wiskunde. Daarna werden de prijzen uitgereikt. In het klassement voor klas 2 is de eerste prijs gewonnen door Nishaaz Haque met 30 punten. Op de tweede plaats is Zixiang Weng geëindigd met 24 punten. De derde plaats ging naar Amos ‘t Hart, die vorig jaar het klassement voor klas 1 heeft gewonnen, en Willem van Drunen (beide 23 punten).

De winnaar van het klassement voor klas 1 is Justys van der Beek. Met 31 punten heeft hij de hoogste score van alle deelnemers behaald. De tweede plaats is voor Lennox de Kok-Somviengxay met 27 punten. Op de derde plaats is Pepijn Olthof geëindigd met 25 punten.

Naast mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de VU, hebben Justys, Nishaaz en Lennox een wildcard ontvangen voor de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade op 13 september 2024.