Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Sander Houwen: Documentaire training IMO

In de aanloop naar de Internationale Wiskunde Olympiade (IMO) in Kazachstan heeft documentairemaker Sander Houwen de IMO-training vastgelegd op film. Het resultaat is een indrukwekkende kijk achter de schermen bij het trainings- en selectieprogramma dat de deelnemers doorlopen.

De deelnemers worden gevolgd vanaf het eerste trainingsweekend in november 2009 tot de uiteindelijke selectietoets in juni 2010. Uiteindelijk blijven zes deelnemers over die Nederland mogen vertegenwoordigen in Kazachstan.

Tot diep in de nacht wordt tijdens een trainingsweekend op zeer hoog niveau wiskunde bedreven met zichtbaar plezier. Je ziet opperste concentratie bij de deelnemers tijdens een van de vele toetsen en blijdschap na de uitslag. Maar ook trainers die er alles aan doen om een punt aftrek voor een leerling te voorkomen. Er worden hoogstaande discussies gevoerd over oplossingsstrategieën van leerlingen. Maar diezelfde trainers vallen vervolgens stil op de vraag wat nu eigenlijk wiskunde is...

Klik hier voor de documentaire.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver