Op vrijdag 26 januari vond de zevende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats op het hoofdkantoor van Booking.com aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Hier namen 78 deelnemers verdeeld over 27 teams van diverse bedrijven en instituten het tegen elkaar op. De middag begon met een hartelijk welkomstwoord van Leandro Pinto, Director of Infrastructure and Technology bij Booking.com.

Bij de wedstrijd kregen de deelnemers een uur de tijd om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Daarnaast kregen ze nog een opgave voor hun kiezen van het niveau van de finale van de Wiskunde Olympiade, zie opgave en uitwerking. In totaal waren er 46 punten te behalen: 36 in deel 1 en 10 in deel 2.

Terwijl het werk werd nagekeken, hield Simon Jackson, Data Scientist bij Booking.com, een boeiend verhaal over de toepassing van wiskunde bij het tech-bedrijf. Vervolgensreikte Leandro Pinto de twee felbegeerde speciale Booking.com/Wiskunde Olympiade-trofees uit. De 1e prijs ging naar het team van Optiver, bestaande uit Prasad Chebolu, Zhi Qiao en Yan Zhao. Met 116 punten bleven zij alle andere teams ruim voor. De teams van Booking.com (88 punten) en ORTEC (83 punten) behaalden een eervolle 2e en 3e plaats. Het individueel klassement werd aangevoerd door Erik van Holland van ORTEC. Hij zette een fenomenale prestatie neer door beide wedstrijdonderdelen foutloos te maken. De 2e en 3e plaats waren voor Kamiel Cornelissen (44 punten) uit het tweede team van ORTEC en Eugène van der Pijll van het CBS (41 punten).

De volgende editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven is op vrijdagmiddag 25 januari 2019.