Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 25 januari vond de tweede editie van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats. Hier namen twaalf sponsors en relaties van de Nederlandse Wiskunde Olympiade het tegen elkaar op. Elke instelling had tot drie werknemers afgevaardigd, die een uur de tijd kregen om zich te buigen over de acht A-opgaven en de vier B-opgaven van de landelijke eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. Deze wedstrijd wordt in de periode van 21 t/m 31 januari ook op zo'n 300 scholen in het land gehouden.

 

De prijswinnaars van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven 2013 zijn:

  • 1e plaats: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
  • 2e plaats: Pythagoras
  • 3e plaats: ORTEC

 

De wedstrijd vond plaats bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in Den Haag, winnaar van de afgelopen editie. Het CBS was de afgelopen drie jaar sponsor van de Wiskunde Olympiade. Bij zijn openingswoord deed plaatsvervangend Directeur-Generaal Geert Bruinooge van het CBS de toezegging om wederom voor drie jaar een samenwerking met de olympiade aan te gaan.

Zie hier voor de foto's.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank