Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 27 januari vond de eerste Wiskunde Olympiade voor Bedrijven plaats bij ORTEC in Gouda. Hier namen elf sponsors en relaties van de Nederlandse Wiskunde Olympiade het tegen elkaar op. Elke instelling had tot drie werknemers afgevaardigd, die een twaalftal uitdagende wiskundeopgaven voor hun kiezen kregen. Zij waren overigens niet de enigen; tegelijkertijd bogen in heel Nederland ook duizenden leerlingen zich over dezelfde opgaven. Terwijl de scholieren hier twee uur de tijd voor kregen, moesten de bedrijvendeelnemers het met anderhalf uur doen. Toch slaagden zes deelnemers erin een volle score van 36 punten te behalen.

De prijswinnaars van de Wiskunde Olympiade voor Bedrijven 2012 zijn:

  • 1 Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) (36, 36, 31 punten)
  • 2 Transtrend (36, 34, 17 punten)
  • 3 Cito (36, 31, 29 punten)

Gastheer ORTEC eindigde als vierde met 36, 31, 27 punten.

Het is de bedoeling om van de wedstrijd een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Bedrijven kunnen meedoen door zich op te geven als sponsor of donateur van de Stichting Nederlandse Wiskunde Olympiade. Zij steunen daarmee het werk van de Stichting, dat varieert van het organiseren van diverse wedstrijdrondes per jaar tot het trainen van het Nederlandse team voor de Internationale Wiskunde Olympiade en in het algemeen het promoten van wiskunde onder leerlingen.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank