Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

 

Op zaterdagBron: National Aeronautics and Space Administration (NASA) 6 oktober 2012 staat het Leidse Museum Boerhaave in het teken van wiskunde. Onder de titel Goochelen met getallen is er op die dag een vrolijk wiskundeprogramma, dat voor iedereen begrijpelijk is, ook voor wie nog nooit van de stelling van Pythagoras of van pi heeft gehoord. De leden van het Nederlandse IMO-team van afgelopen zomer zullen hier als special guests optreden. Zij blikken terug op de wedstrijd, die twee gouden medailles, drie bronzen plakken en een eervolle vermelding opleverde. Ionica Smeets vertelt om 11:00 uur over alledaagse verschijnselen en legt uit hoe de wiskunde helpt deze te verklaren. En om 15:00 uur sluit Steven Wepster (Universiteit Utrecht) de dag af met een lezing over Simon Stevin (1548-1620), toegepast wiskundige, natuurkundige en ingenieur (zeilwagen), wiens werk is terug te vinden in Museum Boerhaave. Bezoekers kunnen ook de nieuwe Wiskunderoute doen, een handen-uit-de-mouwen-rondgang door het museum met anekdotes en historische weetjes over wiskundige voorwerpen.

 

Ook op zondag 7 oktober gebeurt er van alles in Museum Boerhaave. Om 15:00 uur geeft André Kuipers een lezing over zijn ervaringen tijdens de missie naar ruimtestation ISS. Kuipers vertelt aan de hand van prachtige beelden over de raketvlucht en het leven en werk aan boord. Met 193 dagen heeft hij de langste ruimtemissie op zijn naam staan van alle Europese ruimtevaarders.

Op 6 en 7 oktober is Museum Boerhaave gratis toegankelijk. Adres: Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden. Voor de lezing van André Kuipers is reserveren verplicht. Meer informatie kun je vinden op www.museumboerhaave.nl.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

prijsuitreiking
6 november 2020

1e ronde
18-28 januari 2021

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank