Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Foto: achterste rij v.l.n.r.: Jeroen Winkel, Guus, Jetze, Jeroen Huijben; voorste rij v.l.n.r.: Michelle, Peter, MatthijsVan 4 tot 9 juni 2012 vond in Valkenswaard de laatste trainings- en selectieweek plaats voor de winnaars van Nederlandse Wiskunde Olympiade. Van de 5258 deelnemers aan de eerste ronde waren er na vier rondes nog twaalf scholieren in de race. De volgende zes leerlingen hebben zich geplaatst voor het Nederlandse team dat Nederland deze zomer zal vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Argentinië:

· Guus Berkelmans (18 jaar, Amstelveen, 6 vwo, Barlaeus Gymnasium Amsterdam)

· Jeroen Huijben (16 jaar, Goirle, 5 vwo, Theresia Lyceum Tilburg)

· Matthijs Lip (16 jaar, Hardinxveld-Giessendam, 5 vwo, Gymnasium Camphusianum Gorinchem)

· Michelle Sweering (15 jaar, Krimpen aan den IJssel, 4 vwo, Erasmiaans Gymnasium Rotterdam)

· Jeroen Winkel (15 jaar, Nijmegen, 4 vwo, Stedelijk Gymnasium Nijmegen)

· Jetze Zoethout (17 jaar, Goutum, 6 vwo, Christelijk Gymnasium Beyers Naudé Leeuwarden)

 

 

Als winnaar van de aanmoedigingsprijs zal meegaan:

· Peter Gerlagh (15 jaar, Tilburg, 4 vwo, Theresia Lyceum Tilburg)

Jeroen Huijben, Jetze en Guus deden al mee aan een eerdere editie van de Internationale Wiskunde Olympiade en behaalden toen alle drie een bronzen medaille.

Het team vertrekt 29 juni van Schiphol en heeft eerst een trainingskamp in Buenos Aires samen met het nationale team van Nieuw-Zeeland. Van 8 tot 16 juli vindt vervolgens de Olympiade plaats. Het Nederlandse team wordt begeleid door Birgit van Dalen (Aloysius College Den Haag) en Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven).

 

Foto: achterste rij v.l.n.r.: Jeroen Winkel, Guus, Jetze, Jeroen Huijben; voorste rij v.l.n.r.: Michelle, Peter, Matthijs

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank