Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Uitreiking scholenprijs 2012

Op vrijdag 9 maart 2012 heeft prof.dr. Frits Beukers, voorzitter van de Stichting Nederlandse Wiskunde Olympiade, de jaarlijkse scholenprijs uitgereikt aan het Theresialyceum in Tilburg. Van alle scholen die deelgenomen hebben aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade 2012, had het Theresialyceum de beste top 5 binnen hun leerlingen. Samen scoorden deze vijf leerlingen maar liefst 171 van de maximaal 180 punten. Deze prestatie werd neergezet door Teun Huijben (31 punten), Joris Gerlagh (34 punten), Bas Verseveldt (34 punten), Peter Gerlagh (36 punten) en Jeroen Huijben (36 punten), o.l.v. wedstrijdleider Theo van den Borne.

 

De feestelijke uitreiking van de scholenprijs, die op het Theresialyceum zelf plaatsvond, werd bijgewoond door leerlingen, ouders en docenten. De wiskundige vaardigheden van het hele publiek werden op de proef gesteld tijdens de wiskundequiz die gespeeld werd. Vervolgens ontvingen de leerlingen en hun wedstrijdleider hun prijs: een prijsbeker voor elk van hen en de prestigieuze wisselbokaal om een jaar lang in school ten toon te stellen.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank