Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Team voor IMO2011. V.l.n.r.: Jeroen Winkel, Merlijn Staps, Jeroen Huijben, Jetze Zoethout, Daniël Kroes, Madelon de Kemp en Ragnar Groot Koerkamp.

Op zaterdag 11 juni is op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) het Nederlandse team bekend gemaakt dat ons land gaat vertegenwoordigen tijdens de 52e editie van de International Mathematical Olympiad 2011 (IMO2011). De bekendmaking is gedaan door Johan Konter en Sietske Tacoma, begeleiders van het IMO-team, en Hans van Duijn, rector magnificus aan de TU/e. Het zeskoppige Nederlandse team speelt van 17 tot en met 23 juli een thuiswedstrijd: de IMO2011 wordt dit jaar namelijk voor het eerst in Nederland georganiseerd!

 

In de week voorafgaand aan de bekendmaking was er een trainingsweek voor de twaalf overgebleven deelnemers. In deze week waren er verschillende testen om te bepalen welke leerlingen – wiskundig gezien – het sterkste waren. Na de laatste selectieronde op zaterdag 11 juni zijn de zes leerlingen bekend gemaakt, die samen het Nederlandse team vormen tijdens de IMO. Het team bestaat uit Ragnar Groot Koerkamp (16 jaar, Opijnen), Jeroen Huijben (15 jaar, Goirle), Madelon de Kemp (18 jaar, Nijmegen), Daniël Kroes (17 jaar, Woerden), Merlijn Staps (16 jaar, Leusden), Jetze Zoethout (16 jaar, Goutum). De aanmoedigingsprijs is gewonnen door Jeroen Winkel (14 jaar, Nijmegen).

 

De IMO

De IMO is een prestigieuze wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Deelnemers aan de IMO zijn de topwiskundigen van de toekomst. De deelnemers krijgen zes moeilijke wiskundige vraagstukken voorgelegd die ze individueel in tweemaal 4,5 uur moeten oplossen. De IMO wordt dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden en mag rekenen op een recordaantal van 578 deelnemers uit 103 deelnemende landen

 

Goede kansen voor het Nederlandse team

Nederland maakt een goede kans om medailles te winnen. Vorig jaar won het team in Kazachstan vijf bronzen medailles. Een maand geleden wonnen Madelon en Merlijn in Luxemburg de Benelux Mathematical Olympiad (BxMO), beiden met een perfecte score. Naast twee keer goud won het Nederlandse team ook vier keer zilver en drie keer brons, waarmee het team op de eerste plek in het landenklassement kwam.

 

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver