Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Madelon de Kemp uit Nijmegen en Merlijn Staps uit Leusden hebben in Luxemburg de derde editie van de Benelux Wiskunde Olympiade (BxMO) gewonnen met beiden de volle score. Voor Madelon betekent deze gouden medaille een dubbel feestje: vandaag viert zij ook haar achttiende verjaardag. Merlijn heeft met succes zijn titel van vorig jaar verdedigd; toen won hij ook al de BxMO. Het Nederlandse team sleepte dit weekend verder vier zilveren en drie bronzen medailles in de wacht. Daarmee werden ze eerste in het landenklassement. Jeroen Winkel en Peter Gerlagh zetten bovendien een bijzondere prestatie neer door als derdeklassers allebei een bronzen medaille te behalen.

 

De BxMO is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. De wedstrijd bestaat uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers 4,5 uur de tijd voor hebben. De wedstrijd werd dit jaar voor de derde maal georganiseerd. Na twee edities in Nederland vond de BxMO nu voor de eerste keer in Luxemburg plaats. Elk team bestond uit de beste tien leerlingen van dat land. In Nederland hebben deze tien hiervoor ruim 4000 andere leerlingen achter zich gelaten in vier voorrondes.

 

De BxMO was voor de tien Nederlanders een uitgelezen kans om zich op hoog internationaal niveau te meten met leeftijdsgenoten. Deze ervaringen kunnen ze de komende maanden goed gebruiken in de race om een plaats in het nationale team voor de Internationale Wiskunde Olympiade 2011, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt. Na dit goede resultaat in Luxemburg hopen we tijdens deze thuiswedstrijd ook een mooie prestatie neer te zetten.

 

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver