Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 25 maart vond de regionale tweede ronde van de Olympiade plaats op tien universiteiten. De deelnemers aan de tweede ronde zijn geselecteerd uit ruim 5000 deelnemers aan de eerste ronde, die eerder dit jaar werd gehouden op middelbare scholen door heel Nederland. In totaal deden bijna 800 leerlingen mee aan de tweede ronde.

 

De tweede ronde bestaat uit vijf vragen waarop alleen een getal als antwoord wordt verwacht en twee vragen waarbij ook wordt gelet op de beredenering.

Uit de deelnemers aan de tweede ronde worden de circa 150 deelnemers voor de landelijke finale geselecteerd. Deze vindt in september plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. De deelnemers aan de finale krijgen van tevoren vier trainingsmiddagen aangeboden, waar ze bijvoorbeeld enkele handige bewijstechnieken leren, die bij de finale van pas kunnen komen.

De winnaars van de finale komen terecht in een trainingsgroep, waar uiteindelijk de Nederlandse delegatie voor de International Mathematical Olympiad 2012 in Argentinië uit wordt geselecteerd.

De uitslag van de tweede ronde volgt half april.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver