De uitslag van de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade is bekend! Ondanks alle corona-perikelen hebben 267 scholen meegedaan met in totaal 4388 leerlingen. Een deel van deze leerlingen heeft de wedstrijd online gemaakt, bijvoorbeeld omdat ze thuis in quarantaine zaten.

De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 298 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 21 punten of meer, 264 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 18 punten of meer en 219 leerlingen uit de onderbouw met 14 punten of meer. De tweede ronde wordt op 11 maart gehouden op twaalf universiteiten. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 16 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat, net als vorig jaar, naar het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven. Deze school had ook de beste onderbouwdeelnemers en de beste meisjes. Maar omdat een school maar één scholenprijs kan winnen, gaat de scholenprijs onderbouw naar de nummer 2, het Huygens Lyceum uit Eindhoven. Ook de scholenprijs meisjes gaat naar de nummer 2, het Praedinius Gymnasium uit Groningen. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar het Lingecollege uit Tiel.

U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde in het wedstrijdarchief.