Ook de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade verliep dit jaar anders dan anders. Vanwege de lockdown maakte een groot deel van de leerlingen de eerste ronde thuis via een online systeem. Er deden dit jaar 229 scholen mee met in totaal 3403 leerlingen.
De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 301 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 16 punten of meer, 269 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 14 punten of meer en 167 leerlingen uit de onderbouw met 11 punten of meer. De tweede ronde wordt op 12 maart gehouden, afhankelijk van de situatie op school of thuis. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 17 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat naar het Lorentz Lyceum uit Eindhoven. Deze school had ook de beste onderbouwdeelnemers, maar omdat ze al de scholenprijs overall hebben gewonnen, gaat de scholenprijs onderbouw naar de nummer 2, het Huygens Lyceum uit Eindhoven. Het Lorentz Casimir Lyceum behaalde ook de hoogste score bij de meisjes. De scholenprijs meisjes gaat naar de nummer 2, het Praedinius Gymnasium uit Groningen. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar de International School Alberdingk Thijm uit Hilversum.

U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde in het wedstrijdarchief.