Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

In een jaar dat alles anders is, zal ook de prijsuitreiking van de Wiskunde Olympiade dit jaar in een andere vorm plaatsvinden: niet begin november als fysieke bijeenkomst op de TU Eindhoven, maar op vrijdag 9 oktober om 19:45 uur via internet.

In januari 2020 deden 7962 leerlingen van 330 scholen mee aan de eerste ronde. Na de tweede ronde op 13 maart vond op 11 september de finale plaats, waar 158 leerlingen het tegen elkaar opnamen. Bij de online prijsuitreiking krijgen deze leerlingen te horen wie er heeft gewonnen en wie er zal worden uitgenodigd voor een van de trainingsprogramma's van de olympiade. De vijf prijswinnaars in elke categorie worden in het zonnetje gezet door onder andere de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren met geldprijzen tot 250 euro. Verder zullen er prachtige prijzen beschikbaar worden gesteld door Transtrend BV, een van de partners van de Wiskunde Olympiade. 

Voorafgaand aan de bekendmaking van de prijswinnaars, zal worden teruggeblikt op de 59e editie van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Verder zal er worden stil gestaan bij de resultaten van het Nederlandse team bij de Internationale Wiskunde Olympiade, die 21-22 september plaatsvond. De medaillewinnaars zullen daarbij worden gehuldigd door Platform Wiskunde Nederland.

De prijsuitreiking duurt van 19:45 tot 20:20 uur en is te volgen via de link www.wiskundeolympiade.nl/youtube. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver