Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 13 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade gehouden. Wegens de bijzondere omstandigheden vond de wedstrijd dit jaar op de scholen plaats in plaats van op de universiteiten. Er waren 944 leerlingen uitgenodigd op grond van hun score in de eerste ronde en nog 10 leerlingen die een wildcard hebben ontvangen. Met dank aan de flexibiliteit van de docenten op school heeft bijna iedereen toch mee kunnen doen.

De volgende leerlingen gaan door naar de finale op vrijdag 11 september aan de TU Eindhoven: de onderbouwleerlingen met 14 punten of meer, de vierdeklassers met 20 punten of meer en de vijfdeklassers met 23 punten of meer. Alle deelnemers ontvangen rond 9 april een brief met hun persoonlijke uitslag. (Wegens de coronacrisis is de uitslag van de universiteiten in Groningen en Utrecht wat vertraagd; deze leerlingen ontvangen later hun brief.) De opgaven en uitwerkingen van de tweede ronde vind je in het archief.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver