Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Dit jaar deden er 328 scholen mee aan de eerste ronde met in totaal 7928 leerlingen. De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 399 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 19 punten of meer, 319 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 17 punten of meer en 223 leerlingen uit de onderbouw met 15 punten of meer. De tweede ronde wordt op 13 maart gehouden op twaalf universiteiten. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 11 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat naar het JvO Gymnasium uit Amersfoort. Deze school had ook de beste onderbouwdeelnemers, maar omdat ze al de scholenprijs overall hebben gewonnen, gaat de scholenprijs onderbouw naar de nummer 2, het Gymnasium Felisenum uit Velsen-Zuid. De scholenprijs meisjes gaat naar het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar het United World College Maastricht.

U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde hier.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver