Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

De broers Jippe (17) en Hylke (14) Hoogeveen zijn beiden in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2019. In de categorie klas 6 werd Jippe tweede, vlak achter Jesse Fitié (17) uit Rijswijk. Hylke, die pas in de derde klas zit, werd derde in de categorie klas 4 en lager. In deze categorie won Peter Zhou uit Maastricht. De categorie klas 5 werd gewonnen door Han Datema (15) uit Bennekom, die vorig jaar de winnaar was in de categorie klas 4 en lager. Op vrijdagmiddag 8 november namen de broers en de dertien andere prijswinnaars hun prijs in ontvangst tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

Jippe en Hylke maakten afgelopen jaar al deel uit van de nationale selectie, waaruit elk jaar teams worden geselecteerd voor drie internationale wiskundewedstrijden voor scholieren. Jippe vertegenwoordigde Nederland al twee keer op de meest prestigieuze wiskundewedstrijd voor scholieren: de Internationale Wiskunde Olympiade. Zowel in 2018 als in 2019 won hij daar een bronzen medaille. Door hun goede resultaat bij de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade hebben de broers zich ook dit jaar weer geplaatst voor de nationale selectie.

Ook de dertien andere prijswinnaars hebben zich geplaatst voor deze selectiegroep, net als zestien andere veelbelovende talenten. Van november tot juni volgen deze leerlingen een intensief trainingsprogramma. Uit de selectie worden zes leerlingen geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade die in juli 2020 in Rusland plaatsvindt. Ook wordt een team van tien leerlingen geselecteerd voor de Benelux Wiskunde Olympiade in mei in België. Tot slot worden uit de tien meisjes in de selectie vier meisjes geselecteerd die het thuisteam mogen vormen bij de negende editie van de European Girls’ Mathematical Olympiad. Deze wedstrijd wordt sinds 2012 georganiseerd om meisjes extra te stimuleren hun wiskundetalent te benutten. In april 2020 vindt deze wedstrijd voor het eerst in Nederland plaats.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

prijsuitreiking
6 november 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank