Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

De uitslag van de finale 2019 is bekend. Er waren 148 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 13 september aan de TU Eindhoven. Uiteindelijk hebben er 144 leerlingen meegedaan aan de finale. De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 26 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 29 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 44 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 8 november bekend worden gemaakt.

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 16 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Rusland. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Nederland en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in België.

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, hebben een brief ontvangen met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-27 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver