De uitslag van de finale 2017 is bekend. Er waren 162 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 15 september aan de TU Eindhoven en uiteindelijk deden er 159 leerlingen mee. De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 30 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 34 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 37 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 10 november bekend worden gemaakt.

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 15 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Roemenië. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Italië en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in Luxemburg.

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, hebben een brief ontvangen met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.