Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

De uitslag van de finale 2017 is bekend. Er waren 162 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 15 september aan de TU Eindhoven en uiteindelijk deden er 159 leerlingen mee. De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 30 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 34 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 37 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 10 november bekend worden gemaakt.

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 15 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Roemenië. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Italië en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in Luxemburg.

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, hebben een brief ontvangen met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
16 september 2022

bekendmaking winnaars
14 oktober 2022

prijsuitreiking
11 november 2022

1e ronde
16-26 januari 2023

2e ronde
10 maart 2023

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optiver