Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Wederom deden er dit jaar meer dan tienduizend leerlingen mee aan de eerste ronde van de Wiskunde Olympiade. In totaal waren er 340 scholen met 10 531 leerlingen.

De volgende leerlingen gaan door naar de tweede ronde: 408 leerlingen uit 5 vwo en 5 havo met 20 punten of meer, 339 leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met 18 punten of meer en 244 leerlingen uit de onderbouw met 16 punten of meer. De tweede ronde wordt op 17 maart gehouden op twaalf universiteiten. De beste leerlingen bij de tweede ronde uit elke categorie, zo’n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 15 september.

De scholenprijs voor de beste school overall gaat (net als vorig jaar!) naar het Christelijk Gymnasium Utrecht. De school met de beste onderbouwdeelnemers is het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. De school met de beste vrouwelijke deelnemers is het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Tenslotte is er ook een Scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze Scholenprijs gaat naar het Gymnasium Novum uit Voorburg.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
13 september 2019

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank