Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Prijsuitreiking 2012Vrijdagmiddag 9 november zijn de winnaars van de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2012 bekend geworden. Verrassend is dat twee vijfdeklassers over drie rondes alle punten binnen wisten te halen en daarmee de zesdeklassers het nakijken gaven. Trots namen Tysger Boelens (16) uit Ter Apel en Michelle Sweering (15) uit Krimpen a/d IJssel op de Technische Universiteit Eindhoven hun gedeelde eerste prijs in ontvangst. In de categorie klas 6 won Matthijs Lip (17) uit Hardinxveld-Giessendam en in de categorie klas 4 en lager Bob Zwetsloot (15) uit Noordwijkerhout.

 

 

 

In elk van de drie categorieën vielen in totaal vijf leerlingen in de prijzen. Zij ontvingen geldbedragen oplopend tot 250 euro, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Voor sommige scholieren was dit niet de eerste keer. Michelle Sweering was vorig jaar al de beste in categorie klas 4 en lager en won nu weer. Matthijs Lip behaalde vorig jaar al een prijs met de vijfde plaats in zijn categorie. Voor een overzicht van alle 15 prijswinnaars van 2012, zie het persbericht hieronder.

 

Samen met nog 16 andere veelbelovende finalisten zijn deze 15 prijswinnaars uitgenodigd voor het trainingsprogramma voor de internationale wiskundewedstrijden waar Nederland aan meedoet. Direct na de prijsuitreiking gingen zij op weg naar het eerste trainingsweekend in Valkenswaard.

 

Foto: achterste rij v.l.n.r.: Mathijs Pater, Michelle Sweering, Jeroen Huijben, Djurre Tijsma, Jeroen Winkel, Matthijs Lip, Pepijn de Maat, Tysger Boelens, Lars Ran. Voorste rij v.l.n.r.: Joris Gerlagh, Maaike Los, Peter van der Plas, Bas Verseveldt, Thijs Douwes, Bob Zwetsloot.

 

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

prijsuitreiking
8 november 2019

1e ronde
20-30 januari 2020

2e ronde
13 maart 2020

finale
11 september 2020

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank