Dit jaar deden er 321 scholen mee aan de eerste ronde met in totaal 6341 leerlingen. De 360 leerlingen uit 5 havo/vwo met 18 punten of meer, de 334 leerlingen uit 4 havo/vwo met 15 punten of meer en de 250 leerlingen uit de onderbouw met 14 punten of meer gaan door naar de tweede ronde. Deze tweede ronde wordt op 14 maart op twaalf universiteiten gehouden. De beste leerlingen bij de tweede ronde per categorie, zo'n 130 in totaal, worden vervolgens uitgenodigd voor de finale aan de TU Eindhoven op 12 september.
De scholenprijs voor de beste school overall gaat, net als vorig jaar, naar het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven. De school met de beste onderbouwdeelnemers was dit jaar het Praedinius Gymnasium uit Groningen. De scholenprijs meisjes is gewonnen door het Stedelijk Gymnasium Leiden. Tenslotte is er ook een scholenprijs voor de beste school die in de afgelopen drie jaar voor het eerst (weer) mee is gaan doen aan de Wiskunde Olympiade. Deze scholenprijs gaat naar de International School of Amsterdam.
U vindt de opgaven, de uitwerkingen en het verslag van de eerste ronde hier.
Eén van de doelen van de Wiskunde Olympiade is om talenten op te sporen en het beste uit hen te halen. Toch kan het gebeuren dat een zeer talentvolle leerling door omstandigheden niet door is naar de tweede ronde. We willen zo’n leerling de mogelijkheid bieden om alsnog met een wildcard deel te nemen aan de tweede ronde. Een leerling kan hiervoor een aanvraag doen vergezeld van een motivatiebrief. De deadline voor het insturen hiervan is donderdag 20 februari 2025. Zie hier voor meer informatie over het schrijven en versturen van de motivatiebrief.