Nieuwsarchief

De uitslag van de finale 2016 is bekend. Er waren 152 leerlingen uitgenodigd voor de finale op 16 september aan de TU Eindhoven en uiteindelijk deden er 148 leerlingen mee. De prijswinnaars in de categorie klas 2, 3 en 4 hebben 25 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 5 hebben 33 punten of meer gehaald. De prijswinnaars in de categorie klas 6 hebben 47 punten of meer gehaald. De precieze uitslag zal op de prijsuitreiking van 11 november bekend worden gemaakt.

Naast de vijf prijswinnaars per categorie worden nog 18 andere finalisten uitgenodigd voor de nationale selectie. Deze leerlingen wordt een intensief trainingsprogramma aangeboden. Na diverse trainingsactiviteiten in de periode november t/m juni zullen zes leerlingen geselecteerd worden voor het team dat Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Olympiade in Brazilië. Daarnaast worden er vier meisjes geselecteerd voor de European Girls’ Mathematical Olympiad in Zwitserland en tien leerlingen voor de Benelux Mathematical Olympiad in België.

De leerlingen die meegedaan hebben aan de finale, hebben een brief ontvangen met daarin hun scores vermeld en of ze mee mogen doen aan de training.