Nieuwsarchief

Zeer getalenteerde scholieren behalen drie bronzen medailles

De Nederlandse medaillewinnaars: v.l.n.r Eva, Bob en Yuhui.CHIANG MAI, THAILAND – Bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Thailand heeft het Nederlandse team drie bronzen medailles behaald. Deze medailles werden behaald door Bob Zwetsloot (17), Eva van Ammers (17) en Yuhui Cheng (19), die alle drie twee van de zes pittige wiskundeopgaven op wisten te lossen. Teamlid Tim Brouwer (18) loste één van de zes opgaven op en behaalde hiermee een eervolle vermelding.

De Internationale Wiskunde Olympiade vond van 8 tot 16 juli plaats in Chiang Mai, Thailand. Op elk van de twee wedstrijddagen kregen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur aan konden werken. Voor elke opgave waren zeven punten te behalen. De resultaten van de afzonderlijke leerlingen zijn als volgt:

  • 17 punten – brons: Bob Zwetsloot (17 jaar, Noordwijkerhout, 6 vwo, Teylingen College Noordwijkerhout)
  • 16 punten – brons: Eva van Ammers (17 jaar, Amsterdam, 6 vwo, Spinoza Lyceum Amsterdam)
  • 16 punten – brons: Yuhui Cheng (19 jaar, Rotterdam, 5 vwo, Wolfert van Borselen Tweetalig Rotterdam)
  • 11 punten – eervolle vermelding: Tim Brouwer (18 jaar, Leiden, 6 vwo, Da Vinci College Leiden)
  • 10 punten: Dirk van Bree (17 jaar, Borne, 6 vwo, Twickel College Hengelo)
  • 6 punten: Mike Daas (17 jaar, Wormer, 6 vwo, St. Michael College Zaandam)

Van de 577 deelnemers ontvingen er in totaal 143 deelnemers een bronzen medaille, 100 een zilveren medaille en 39 een gouden medaille. De Nederlandse medaillewinnaars zijn trots op hun prestatie. Eva van Ammers: “Na zo'n 200 uur voorbereiding afgelopen maand ben ik superblij dat ik nu een medaille binnen heb!”

Het Nederlandse team werd begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en Aloysius College Den Haag), Merlijn Staps (Universiteit Utrecht) en Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht).