Nieuwsarchief

IMO team 2015VALKENSWAARD – Dit weekend is het team geselecteerd dat Nederland deze zomer zal vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Thailand.

Afgelopen week vond in Valkenswaard de laatste trainings- en selectieweek plaats voor de winnaars van Nederlandse Wiskunde Olympiade. Van de 9161 deelnemers aan de eerste ronde waren er na vier rondes nog elf scholieren in de race. De volgende zes leerlingen hebben zich na twee selectietoetsen geplaatst voor het Nederlandse team:

  • Eva van Ammers (17 jaar, Amsterdam, 6 vwo, Spinoza Lyceum Amsterdam)
  • Dirk van Bree (17 jaar, Borne, 6 vwo, Twickel College Hengelo)
  • Tim Brouwer (18 jaar, Leiden, 6 vwo, Da Vinci College Leiden)
  • Yuhui Cheng (19 jaar, Rotterdam, 5 vwo, Wolfert van Borselen Tweetalig Rotterdam)
  • Mike Daas (17 jaar, Wormer, 6 vwo, St. Michael College Zaandam)
  • Bob Zwetsloot (17 jaar, Noordwijkerhout, 6 vwo, Teylingen College Noordwijkerhout)

Als winnaar van de aanmoedigingsprijs gaat mee

  • Levi van de Pol (13 jaar, Veenendaal, 2 vwo, Ichthus College Veenendaal)

Deze prijs is bestemd voor een jong aanstormend talent en wordt beschikbaar gesteld door het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht.

Dirk, Mike en Levi zaten eerder dit jaar nog aan tafel bij De Wereld Draait Door als kanshebbers voor het team. 

Het team vertrekt op 29 juni van Schiphol naar hun trainingskamp in Chiang Mai, om in topvorm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Van 8 tot 16 juli vindt vervolgens de Olympiade plaats. De Nederlandse leerlingen gaan daar de strijd aan met leeftijdsgenoten uit meer dan honderd andere landen. Op elk van de twee wedstrijddagen krijgen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur de tijd voor krijgen.

Het Nederlandse team wordt begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en Aloysius College Den Haag), Merlijn Staps (Universiteit Utrecht) en Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht).