Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Sinds kort is het mogelijk om interactief te oefenen voor de B-opgaven van de tweede ronde. De eerdere opgaven van de Junior Wiskunde Olympiade zijn opgenomen in een digitale database. Deze opgaven zijn weliswaar meerkeuze, maar verder van een vergelijkbare moeilijkheidsgraad als de B-opgaven van de tweede ronde. (De Junior Wiskunde Olympiade is de finale van de Kangoeroewedstrijd: de beste 100 eersteklassers en de beste 100 tweedeklassers worden hiervoor uitgenodigd.)

Je kunt je eigen oefenwedstrijd samenstellen door verschillende onderwerpen en niveaus te kiezen via http://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/historie/jwo-interactief-oefenen/. (Dit is de juiste link, in tegenstelling tot de link die in de uitnodigingsbrief voor alle tweederondedeelnemers terecht is gekomen.)

Deze digitale opgavenbank is een pilotproject, gesteund door het ministerie van OCW. We zullen na afloop van de tweede ronde via deze site deelnemers vragen om een korte vragenlijst over hun ervaring in te vullen.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

finale
15 september 2017

prijsuitreiking
10 november 2017

1e ronde
22 januari - 1 februari 2018

2e ronde
16 maart 2017

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

 

 

 

ORTEC

Rabobank