Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsarchief

Op vrijdag 14 maart werd de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade op twaalf universiteiten gehouden. Er waren 1008 leerlingen uitgenodigd op grond van hun score in de eerste ronde; uiteindelijk deden er 941 leerlingen daadwerkelijk mee aan de tweede ronde.

 

De volgende leerlingen gaan door naar de finale op 12 september aan de TU Eindhoven: de 44 onderbouwleerlingen met 23 punten of meer, de 47 vierdeklassers met 27 punten of meer en de 51 vijfdeklassers met 31 punten of meer.

 

De opgaven en uitwerkingen van de tweede ronde vind je in het archief.

 

Eén van de doelen van de Nederlandse Wiskunde Olympiade is om talenten op te sporen en het beste uit hen te halen. Toch kan het gebeuren dat een zeer talentvolle leerling door omstandigheden net niet door is naar de finale. We willen zo’n leerling de mogelijkheid bieden om alsnog met een wildcard deel te nemen aan de finale. Als je hiervoor in aanmerking denkt te komen, stuur dan uiterlijk vrijdag 25 april 2014 een motivatiebrief in. Er zijn maximaal drie wildcards beschikbaar. Voor meer informatie over het schrijven en versturen van de motivatiebrief, lees hier verder.

logo

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen je creativiteit en wiskundig inzicht.

English information English Information

word Vriend

Agenda

1e ronde
21-31 januari 2019

2e ronde
15 maart 2019

finale
13 september 2019

prijsuitreiking
8 november 2019

Uitgebreidere agenda

Partners

TU/e

 

 

 
UL

 

ORTEC

Rabobank